Tips til at rydde op i LinkedIn profilen

LinkedIn ER et rigtig godt og gratis supplement til både jobsøgning og netværk.  Men hvis din profil skal gøre en reel forskel, skal der ryddes op engang imellem.

Som med alt andet i dit liv! Ryd ud i alt det tilfældige junk, der bare optager plads.

Med det i tankerne, er her fire mulige nedskæringer du kan bruge til at rydde op i din LinkedIn-profil og tage skridtet til det næste niveau, med KUN med de dele af dit personlige brand, der virkelig betyder noget:

1. Uaktuelle Professionelle Oplevelser

SHOP til Jobsøgere – KLIK HER!

Har du en længere tekst om dit praktikophold for otte år siden?
Eller områder, der var imponerende, da du var grøn på arbejdsmarkedet, men som nu måske ikke er så aktuelle? Overvej at slette dem i dag.

Mange uaktuelle detaljer fra dit arbejdsliv, kan lede læserens opmærksomheden væk fra dine seneste og relevante erfaringer!

Dine seneste roller sælger dig, så kog arbejdserfaringen fra syv-10 år siden ned til det væsentlige. Jo længere tilbage du går i din karriere tidslinje, jo mere er “Less is more” sandt.

 

2.  Skills ingen er enige i

Din sektion med skills/færdigheder er en oase, som kan gøre det med at indsætte de maksimalt tilladte 50 færdigheder temmelig fristende.
Det kan dog nemt give bagslag, når en håndfuld af dem går ubekræftede hen. (Oversættelse: Du har en liste over talenter, som ingen er villig til at sige, du er god til.) Disse “døde” færdigheder bliver et større rod. De rejser flere spørgsmål, end de gør interesse. 

Beskær dine skills/færdigheder sektion og lad andre om at give dig nye. Jeg har dog hørt at Skills bliver slettet – er der nogen der ved noget om det?

 

3. Farveløse resultater

Mange af dine engang uafhængige profiler såsom “projekter”, “Awards”, “patenter” m.m. er nu samlet i en ny sektion “resultater”. Det er rigtig fint, fordi organiseret indholdet på den måde fjerner et væld af unødvendige fyld.

SHOP til jobsøgende – KLIK HER!

Men: De resultater konkurrerer nu direkte med hinanden for at få opmærksomheden. Kig nøje på, hvad du har her og identificer, hvilke elementer du gerne vil være sikker på at de rette ser, og dem du vil være okay med at de glemmer.

Jeg anbefaler altid at fjerne dine sprogfærdigheder, hvis du ikke er (næsten) flydende.


Mens du er ved det, så skær evt. uaktuelle kurser fra. Andre mulige distraktioner: Certificeringer, der er udløbet, projekter og publikationer med webadresser der ikke længere er gyldige osv.

Fjernelse af disse elementer vil give dine mere imponerende-og relevante-resultater mere fokus. Idéen er, at kun fremhæve de elementer, der bygger det personlige brand, du ønsker afspejlet lige nu. Især hvis du ved at en rekrutteringsansvarlig fra drømmejobbet klikker forbi inden længe…

 

4. Gamle Anbefalinger

Indrømmet, når nogen siger noget virkelig dejlig om en, er dagen reddet. Så jeg kan sagtens forstå hvorfor de fleste vil krybe ved tanken om at skære pæne anbefalinger væk.


Men: forældet anbefalinger kan “undersælge” dig, eller sælge færdigheder, du ikke er interesseret i at bruge længere-hvilket betyder, at de kan underminere hvem du er i dag. For eksempel, lad os sige, at du har brugt den tidlige halvdel af din karriere i markedsføring, men nu er du udelukkende interesseret i backend webudvikling.

En masse anbefalinger med ros for din markedsføring-relaterede talenter kan fordreje den ene (vigtige!) anbefaling der fortæller omverdenen at du “var den dygtigste udvikler kollega”.

Selvfølgelig, hvis du har vundet anerkendelse fra en særlig bemærkelsesværdig person, eller hvis nogen siger du er den bedste kollega, de nogensinde har arbejdet med, kan det selvfølgelig være værd at bevare på grund af det niveau af social kompetence det beviser. Men i de fleste tilfælde, vil du skulle skjule uaktuelle anbefalinger – for at give vægt til dem, der matcher godt med din aktuelle retning.

LinkedIn er et sted til at forme en præcis, meningsfuld, overbevisende historie om dine talenter, ikke nødvendigvis et fyldestgørende CV.

SHOP til jobsøgende – KLIK og se flere produkter!

Held og lykke med projektet!

Lad os gerne vide hvis der er flere områder du tænker der godt kunne skæres i? og husk at læse SPØRGSMÅL TIL INTERVIEW når du er ved at lande drømmejobbet!

Fif fra en Headhunter