25 spørgsmål du får til interview!

Ville det ikke være nemmere, hvis du vidste præcis, hvilke spørgsmål du ville få til din jobsamtale?

Jeg er desværre ikke synsk, men kan måske tilbyde det næstbedste. Her er en liste over de oftest stillede interviewspørgsmål og ideer til svar.

Det er selvfølgelig ikke anbefalelsesværdigt at udenadslære samtlige spørgsmål, men ved at læse listen i god tid, har du mulighed for at reflektere lidt mere over dine svar i forhold til selve interviewet, hvor et prompte svar ofte vil blive godt modtaget.

1. Kan du fortælle mig lidt om dig selv?

Dette spørgsmål synes simpelt, så mange mennesker undlader at forberede sig på det, selvom det kan være afgørende. Giv ikke din komplette beskæftigelseshistorie (eller personlige). Nøjes med 2-3 specifikke præstationer og/eller karaktertræk eksempler, som du gerne vil have intervieweren skal vide og slut derefter af med hvad det har givet dig af personlig/faglig erfaring – og ideelt set, hvordan det gør at du passer helt perfekt til netop denne stilling.

2. Hvad ved du om virksomheden?

Enhver kandidat kan læse virksomhedens “Om” side. Så når interviewere spørger dette, forsøger de ikke nødvendigvis at måle om du forstår missionen – de vil vide, om du er interesseret i det. Start med en linje, der viser, at du forstår virksomhedens mål ved at bruge et par nøgleord og sætninger fra hjemmesiden, men så fortsæt med at gøre det personligt. Sig, “Jeg er personligt tiltrukket af denne xxxxx, fordi …” eller “Jeg tror virkelig på denne tilgang, fordi …” og del et personligt eksempel eller to.

3. Hvorfor forlader du dit nuværende job?

Du er næsten 100% sikker på, at blive spurgt. Hold tingene positive – du har intet at vinde ved at være negativ over dine tidligere arbejdsgivere. Det får blot dig til at fremstå negativt.

Vis at du er ivrig efter at påtage dig nye muligheder/udfordringer/opgaver, og at den rolle, du interviewer for, er bedre egnet til dig end din nuværende eller sidste position. For eksempel, “Jeg vil virkelig elske at være en del af produktudvikling fra begyndelsen til slutningen, i min nuværende stilling er jeg kun med i startfasen, men jeg ved, jeg ville have muligheden for at være med i hele processen her”

4. Hvad tror du, vi kunne gøre bedre eller anderledes?

Ansætteren ønsker at vide, at du ikke kun har læst lidt om virksomheden, men at du kan tænke kritisk på det og komme med nye ideer. Så kom med nye ideer! Hvilke nye funktioner vil du elske at se? Hvordan kunne virksomheden øge konverteringer? Hvordan kunne kundeservice forbedres? Du behøver ikke at have selskabets fireårige strategi udtænkt, men del dine tanker og vis hvordan dine interesser og ekspertise vil matche jobbet.

5. Hvorfor skal vi ansætte dig?

Dette interview spørgsmål kan godt virke lidt skræmmende! Men hvis du får det har du netop en god chance for at sælge dig selv og dine færdigheder til ansætteren.

Dit job er at forberede et svar, der dækker 3 ting:

  1. At du ikke kun kan gøre arbejdet, du kan levere gode resultater;
  2. at du virkelig passer ind i holdet og kulturen         (SE ARBEJDSPLADSER PÅ TECHPARKEN)
  3. at du ville være en bedre kollega end nogen af ​​de andre kandidater.

6. Hvad er dine største (faglige) styrker?

Når du svarer på dette spørgsmål, så skal du være præcis (fortæl dine sande styrker, ikke dem, du tror intervieweren ønsker at høre); relevant (vælg dine styrker, der er mest målrettede til denne særlige position); og specifikke (for eksempel i stedet for “god til mennesker” kunne du sige “overbevisende i kommunikation” eller “relations skabende”). Følg derefter op med et eksempel på, hvordan du har demonstreret det i en professionel indstilling – eller via dit studie.

KLIK her og se flere produkter til jobsøgende

7. Hvad er dine svagheder?

Hvad din interviewer virkelig forsøger at gøre med dette spørgsmål – ud over at identificere eventuelle store røde flag – er at måle din selvindsigt og ærlighed.

Så undgå “jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om noget!” Nævn noget du ikke er så vild med, men som du arbejder for at forbedre(hvis det er nødvendigt). For eksempel har du måske aldrig været så vild med at tale til en større forsamling, men du har besluttet dig for at holde en tale for en, eller tage et kursus i det – hvis det skulle blive nødvendigt.

8. Hvad er din største professionelle præstation?

Intet siger “ansætte mig” bedre end fantastiske resultater i tidligere job, så vær ikke genert, når du besvarer dette interview spørgsmål! En god måde at gøre det på er at fortælle om en situation og den opgave, du var forpligtet til at fuldføre for at give intervieweren baggrundsmæssig sammenhæng (f.eks. “I mit sidste job som analytiker var det min rolle at styre processen “), men jeg tilbragte størstedelen af ​ tiden, med (beskriver hvad du faktisk gjorde/handlingen) og hvad du opnåede (resultatet). For eksempel “I en måned strømlinede jeg processen, og reducerede dermed fejl med 20%.”

9. Fortæl mig om en udfordring eller konflikt, du har stået overfor på arbejdspladsen, og hvordan du håndterede det.

Ved at spørge dette, kan din interviewer få en ide om, hvordan du vil reagere på konflikt. Enhver kan virke rolig og behagelig i en jobsamtale, men hvad sker der, hvis du er ansat, og en sur kunde lader det gå ud over dig?

Du skal være sikker på at fokusere på, hvordan du håndterede situationen professionelt og produktivt, og ideelt afsluttende med en god afslutning, som hvordan du kom til en løsning eller et kompromis.

10. Hvor ser du dig selv om fem år?

Vær ærlig og specifik om dine fremtidige mål, men husk på at ansætteren gerne vil vide:

  • om du har realistiske forventninger til din karriere
  • hvis du har ambitioner (og kan de, på sigt, indfries i denne virksomhed)
  • og c) om stillingen stemmer overens med dine mål og interesser på sigt.

Hvis denne stilling ikke nødvendigvis er en envejsbillet til dine ønsker, så er det ok at sige, at du ikke helt er sikker på, hvad fremtiden holder, men at du tror denne udfordring spiller en vigtig rolle i at hjælpe dig med at træffe den beslutning.

11. Hvad er dit drømmejob?

På samme måde ønsker intervieweren at afdække, hvorvidt denne stilling er helt i overensstemmelse med dine ultimative karrieremål. Mens svaret “Astonaut” måske får dig et par grin, er det vigtigt at tale om dine mål og ambitioner.

12. Hvorfor vil du have det her job?

Igen vil virksomheder helst ansætte folk, der viser at de er ekstra interesserede i netop dette job/arbejdsplads. Så du bør have et godt svar på hvorfor du vil have stillingen. (Og hvis du ikke har det, så søg et andet sted.) Først skal du identificere et par nøglefaktorer, der gør rollen perfekt til dig (f.eks. “Jeg elsker udvikling, fordi jeg er vild med den tilfredshed der kommer fra at hjælpe nogen med at løse et problem “), så del hvorfor du elsker virksomheden (f.eks.” Jeg har altid været interesseret i jeres fagområde og jeg kan se at i har gang i spændende ting (indsæt eksempler), så det vil jeg MEGET GERNE være en del af ”).

13. Hvorfor blev du fyret?

Bedste bud er at du skal være ærlig (det er en lille verden) . Men det behøver ikke at være en deal-breaker. Del hvad du har lært af oplevelsen og hvorfor du er bedre klar til netop den stilling som DE udbyder.

14. Hvad søger du i en ny stilling?

Tip: Ideelt set de samme ting som denne stilling har at tilbyde. Men vær meget mere specifik. Gå gerne i dybden med hvor/hvordan det du søger i en ideel stilling, matcher netop dette job.

15. Hvilken type arbejdsmiljø foretrækker du?

Igen – Vær specifik. Research deres arbejdsmiljø hvis du ikke kender det i forvejen.
Hvis de har en arbejdsplads profil, kan du læse og se mere om dem her på sitet, eller research deres sociale medier – der kan du ofte finde billeder og video information, der viser mere om hvordan kulturen og selve arbejdsmiljøet er hos dem. Prøv også lige at google dem – hvad bliver der skrevet om stedet?

16. Hvad har du gjort, når du har været uenig i en beslutning, der blev taget på arbejdspladsen?

Alle er uenige med chefen fra tid til anden, men i dette interviewspørgsmål ønsker ansætteren at vide, at du kan gøre det på en produktiv og professionel måde. Fortæl om engang hvor dine handlinger gav en positiv forskel på resultatet af situationen, hvad enten det var et arbejdsrelateret resultat eller et mere effektivt og produktivt samarbejde.

17. Hvordan beskriver din chef og kolleger dig?

Først og fremmest være ærlig (husk, hvis du får dette job, vil ansættelseslederen ringe til dine tidligere chefer eller kolleger!). Prøv derefter at fremhæve styrker og træk, som du ikke tidligere har nævnt i interviewet, såsom din stærke arbejdsmoral, eller din vilje til at sætte ind på andre projekter, når det er nødvendigt osv.

18. Hvorfor var der et hul i din beskæftigelse/CV?

Hvis du var arbejdsløs i en periode, så vær ærlige omkring det, men læg vægt på hvad du foretog dig i perioden (frivilligt arbejde, blogging, relevante hobbies, kurser etc.) og hvad du evt. har lært af oplevelsen.

19. Kan du forklare, hvorfor du ændrede karriereveje?

Forklar ansætteren, hvorfor du har lavet de karrierebeslutninger du har, men undgå at gå få meget i detaljer. Endnu vigtigere, giv et par eksempler på, hvordan din tidligere erfaring er overførbar til den nye rolle. Der behøver ikke at være en direkte forbindelse; Faktisk er det ofte mere imponerende, når en kandidat kan gøre tilsyneladende irrelevant erfaring til relevant for rollen.

20. Hvordan håndterer du stressende situationer?

Vælg et svar, der viser, at du kan møde en stressende situation på en produktiv, positiv måde. En god tilgang er at fortælle om din taktik til reduktion af stress, uanset om det er på hjemmefronten eller i arbejds regi  (laver lister, tager 10 dybe indåndinger osv.)

21. Hvad er dine lønkrav?

RESEARCH hvor din løn skal ligge forud for samtalen. Du vil sandsynligvis komme frem til et gennemsnitlig niveau, og vi anbefaler, at du angiver det højeste antal i det område, der gælder, baseret på din erfaring, uddannelse og færdigheder. Men vær realistisk.

Sørg for at ansætteren ved, at du er fleksibel – Det kan være at de kun kan give dig en lavere løn, men til gengæld kan tilbyde medarbejderoptioner, eller andre personale goder.
Du kommunikerer, at du ved, at dine færdigheder er værdifulde, men at du vil have jobbet og er villige til at forhandle.

22. Hvad kan du lide at lave uden for arbejdet?

Interviewere stiller personlige spørgsmål i et interview for at se om kandidater passer ind i kulturen, det viser også noget om deres personlighed. Husk at forblive professionel. Det er ok at sige, at du gerne tager et par øl i byen med vennerne i weekenden. Men undgå ting der kunne influere negativt på din arbejdsindsats.
– og husk så lige at google dig selv! få fjernet de opslag/kommentarer og billeder der for dig til at fremstå uheldigt!

23. Hvis du var et dyr, hvilken vil du gerne være?

Håbløse spørgsmål som disse dukker op engang imellem fordi ansætteren gerne vil have dig til at tænke hurtigt. Der er ikke noget forkert svar her, men du får straks bonuspoint, hvis dit svar hjælper dig med at dele/vise dine styrker eller personlighed, så tænk over det før du skal afsted.

24. Planlægger du at få børn?

100% ulovligt spørgsmål, alligevel finder det sted. Det samme gælder spørgsmål der engang imellem kan være lidt upassende, f.eks. om din familie- status, køn (“Hvordan vil du håndtere et hold af alle mænd?”), Nationalitet (“Hvor er du født?”), Religion osv.

 

Det er selvfølgelig, ikke altid med dårlig hensigt – intervieweren forsøger måske bare at starte en samtale – men du bør helt sikkert dreje eventuelle spørgsmål om dit personlige liv (eller noget andet du synes er upassende) tilbage til jobbet i taler om. Du kan eventuelt svare “hmmm, jeg er ikke helt der endnu. Men jeg er meget interesseret i karrierevejene/kulturen/xxxxxx i din virksomhed. Kan du fortælle mig mere om det?

25. Har du spørgsmål til os?

Et interview er 2 vejs kommunikation, det er ikke kun dig der bliver ”grillet”. Det er en oplagt mulighed for dig at få en masse information om stillingen og selve arbejdspladsen.
Hvad vil du vide om stillingen? Virksomheden? Afdelingen? Holdet? Spørg.

Et eksempel kan være “Hvad er de ansatte typisk mest glad for, i forhold til at arbejde her?” Eller måske noget om virksomhedens vækst. “Hvad kan du fortælle mig om de nye produkter eller planer for fremtiden?” osv. 
 Se vores videoblog om dette spørgsmål HER!

SE FLERE GODE JOBSØGNINGSTIPS HER!


Held og lykke med din samtale

Kærlig hilsen
Os i TechParken

Fif fra en Headhunter