Links til gratis bøger om div. kodesprog

Eftertragtede udviklere

Innovationer inden for teknologi og softwareudvikling har udløst en voldsom stigning i jobs til IT konsulenter, freelance- og faste softwareudvikler. I skrivende stund er flere tusinde IT jobs ubesatte alene i Danmark, så hvis du ønsker flere stillinger at vælge mellem, kan du med fordele overveje at kaste dig over flere udviklingssprog.

Lønningerne ligger også i den høje ende, set i forhold til krav om erhvervserfaring – dvs. typisk mellem kr. 40-60.000,- + pension pr. måned for en fastansat udvikler – afhængig af udviklingserfaring. Altså ikke år på arbejdsmarkedet! 

Nedenfor er blot en kort introduktion til nogle af de ord/navne du ser i stillingsopslagene, ofte ønsker de 2+ års erfaring, men man skal jo starte et sted 🙂

Node.JS 

Den populære Javascript – (bygget på Chrome’s V8 Javascript-motor), er et populært miljø at udvikle server-side webapplikationer i. Node.js indeholder et indbygget bibliotek, der gør det muligt for applikationer at fungere som sin egen selvstændige webserver og bruges også af store virksomheder, herunder IBM, Microsoft, Paypal, Godaddy og Linkedin.

Full Stack 

Når man søger en full-stack-udvikler, så søger man en person/udvikler, der er specialiseret i alle faser af software udvikling fra server og netværksstyring til kvalitetssikring. Selvom personen ikke anses for at være ekspert i hvert trin, kan en full-stack-udvikler fint have viden om at udvikle noget fra koncept til færdigt produkt(det vil sige de kan altså både arbejde med front- og backend afhængig af hvad der er brug for i projektet/firmaet).

AngularJS (alternativt REACT som også er hastigt på vej frem)

AngularJS er en strukturel ramme for udviklingen af ​​dynamiske webapps, så du kan bruge HTML som et template sprog og udvide syntaks til at udtrykke applikations komponenter tydeligt. Det resulterende miljø er ekstraordinært udtryksfuldt, læsbart og hurtigt udviklet.

Javascript

Javascripts skriptsprog giver yderligere interaktivitet og dynamiske elementer til websider og webapplikationer. Ikke at forveksles med Java! Dette et af de mest populære og kraftfulde programmeringssprog, der bruges specifikt til webdesign og udvikling for at forbedre interaktivitet og funktionalitet (et af de mest efterspurgte blandt TechParkens jobopslag pt.).

BI

Business Intelligence er hvor man benytter de data, en virksomhed allerede har(eller har samlet sammen), til at give et mere overskueligt overblik over, hvor man kan sætte ind ift at gøre en ændring.
En BI-udviklers grundlæggende færdigheder involverer dybdegående erfaring med databaser, dataudvinding og datalagring. Kan kræve kendskab til SQL-server, SSIS og SQL Services og at være specialiseret i proprietære systemer som f.eks. Oracle BI Suite.

Scala 

Scala er et objektorienteret programmeringssprog, der bruges til generelle softwareapplikationer og af mange onlinefirmaer, herunder Twitter, Linkedin og Intel. Scala betyder skalerbart sprog med den hensigt at vokse til brugerens krav og er det foretrukne sprog for mange “missionskritiske” server systemer.

Hadoop Developer

Hadoop Developers er ansvarlige for den faktiske kodning og programmering af Hadoop applikationer og software relateret til Big Data. Andre færdigheder omfatter indlæsning fra forskellige datasæt og forbehandling Hive and Pig samt viden i databasestrukturer.

Herudover kan det kun anbefales at sætte sig mere ind i AI (Artificial Intelligens) der kommer til at fylde meget i fremtiden. Dvs. Machine Learning, Deep Learning, Neurale Netværk og Data Mining. Til det kan vi anbefale dig at lære PYTHON. 

Vi anbefaler alle at bruge det gratis værktøj

Kan du komme på flere der skal på listen?

Index til Resrc.io liste med gratis bøger om div. programmerings-sprog: 

ARTIKLEN ER SPONSORERET AF:

Development