vælg mellem 2 job

Tips til at vælge mellem 2 jobtilbud

Er du så heldig at du har fået tilbudt 2 jobs på samme tidspunkt? så stort tillykke herfra. Alt dit hårde arbejde med jobsøgning har (endelig) givet gevinst. Men når fejringen er forbi, har du lidt et dilemma der skal løses – og jeg gætter på at det skal gå stærkt.

SHOP produkter til jobhunting HER!

Når det kommer til at vælge mellem to jobs, hvordan træffer man så det rigtige valg?

Vi kan ikke vælge for dig, men giver gerne seks tips til sammenligning af de 2 jobtilbud, så du nemmere kan vælge den mulighed, der giver dig den mest tilfredsstillende fremtid.

 

 1. Overvej hvordan hvert job er i overensstemmelse med dine langsigtede karrieremål

Til jobsamtalen har du bevist at du er den mest oplagte person til rollen, men istedet for at fokusere på hvad du kan gøre for virksomheden, skal du nu overveje, hvad hver virksomhed kan gøre for dig.

Gennemgå alt, hvad du lærte om jobbet, organisationen og kulturen under interviewprocessen og stil så dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvilket job stemmer stadig med mine karrieremål?
 • Har et job flere muligheder for vækst end den anden? (og er det vigtigt for mig)
 • Hvilket job vil udfordre mig?
 • Hvilket job giver mig chancen for at lære nye færdigheder? (og kan jeg tage dem med mig/bruge dem til senere stillinger)

Overvej hvilken position der har mest tyngde, og vælg den der vil få dig der, hvor du vil hen.

 

 1. Hvor meget fylder løn ift. personlig tilfredshed

valg af arbejdsplads på techparken

Selvfølgelig er lønnen ikke den eneste vigtige faktor. Personlig tilfredshed er også afgørende. Så hvad sker der, hvis det job du ikke rigtig ønsker, vil betale meget mere – end det du helst vil have?

Hvis dette er tilfældet, skal du afveje, om en højere løn vil udgøre et job, du måske ikke komme til at trives i. Der ligger selvfølgelig en tryghed i at få flere penge mellem hænderne (og det kan også være at du ikke har råd til at sige nej), men hvis du keder dig/mistrives 37 eller flere timer om ugen, kan en højere løn måske ikke kompensere for det.

Beslut dig for dit ønskejob, ikke nødvendigvis for pengene, men for hvor tæt tilbuddet er i overensstemmelse med dine værdier. Alternativt kan du også prøve at forhandle en højere løn hjem fra ønskejobbet. Øv din lønforhandlingstaktik, research lønniveau og find ud af om du kan øge din indtjening eller få andre bedre fordele.

Hvis en løn er så lav, at du ikke vil have nok til dit månedlige budget, er du selvfølgelig nødt til at vælge den anden, indtil dine valgmuligheder ændrer sig.  Men hvis begge lønninger opfylder dine basale behov, kan du så være bedre stillet ved at gå efter det mest tilfredsstillende arbejde?

 

 1. Vurder kulturen på hver arbejdsplads

Mange rekrutterings ansvarlige vurderer et kulturelt match mellem dig og arbejdspladsen, under selve jobsamtalen. De ønsker at sikre, at du passer godt ind. Men du skal også beslutte, om hver virksomhed passer godt til dig.

Hvis du nogensinde har været i et giftigt arbejdsmiljø, ved du, hvor trættende og opslidende det kan værre. Selvom du er vild med virksomhedens mission(og brand?), vil du miste “gejsten” på en ubehagelig arbejdsplads. Den ideelle arbejdsplads har en behagelig kultur, der får dig til at føle dig værdsat og samtidig tilpas udfordret.

Når du skal vælge mellem to job, er du nødt til at researche lidt mere om kulturen på hver arbejdsplads. Du kan spørge din interviewer om det, eller høre de nuværende medarbejdere og selvfølgelig tjekke deres profil på TechParken, deres sociale medier osv.

Find ud af, hvad du leder efter (og vær ærlig overfor dig selv!) er det en teamwork kultur, uafhængighed, fleksibilitet eller nye udfordringer. Så vælg det firma, hvor din personlighed matcher bedst

 

 1. Sammenlign dine to potentielle ledere

Har du nogensinde hørt, at folk siger op pga. lederen, ikke virksomheder? Det er ikke helt ved siden af. Din direkte leder har stor indflydelse på din oplevelse – og dagligdag på arbejdspladsen.

En dårlig leder kan få dig til at miste motivation eller endda at vil stoppe. Mens en god leder vil motivere dig, samt hjælpe dig med at lære og vokse. At sikre dig, at du har den rette person over dig, er vigtig, især hvis du er ny på arbejdsmarkedet.

Din leder kan endda fungere som en mentor figur, der leder dig til din faglige udvikling. Når du vælger mellem to job, er det derfor vigtigt at du sætter dig ind i dine potentielle nye ledere.

Du kan måske spørge, hvordan de hjælper ny-ansattes overgang til rollen eller hvilke andre mentorer der er tilgængelige. Eller du kan tale med nuværende medarbejdere om deres erfaringer med lederen (vær obs på, at ikke alle har samme forventninger til en leder).

 

 1. Forestil dig en typisk dag i hver rolle

Teamwork i TechParken

Hvis det stadig ikke er oplagt hvilken en af arbejdspladserne du skal vælge er det sikkert fordi, at begge stillinger har fordele og ulemper.

En måde at skære igennem forvirringen på, er at opstille en typisk dag i hver rolle. Når du laver din liste, så spørg dig selv om disse spørgsmål:

 • Hvad skal jeg arbejde på hver dag?
 • Hvem skal jeg interagere/arbejde med?
 • Hvordan harmonere jobbet med mit privatliv og min familie
 • Hvad er min pendling?
 • Hvordan er mit fysiske arbejdsmiljø, er der nok lys/ro/mulighed for bevægelse etc.?
 • Hvad er mine muligheder for frokost?

Lav 2 sammenlignings lister – 1 til hver stilling. At have alt skrevet ud og foran dig kan hjælpe dig med se hvad du i virkeligheden vægter højest.

Overvej alle detaljerne på en typisk dag i jobbet. Luk øjnene og forestil dig selv at gå gennem dagen. Hvis de to job er ens i alle andre henseender, kan dit valg komme til at blive afgjort på en (måske) mindre detalje, som kortere pendling eller mere attraktiv kantine.

 1. Stol på din intuition

Når du har lavet din research og dine lister, træder du tilbage/sover på det og tjekker ind med din indre stemme. Spørg dig selv:

 • Skal mine lister “skubbe” mig mod et job eller det andet?
 • Hvilket job begejstrer mig?
 • Hvad fortæller mine instinkter at jeg skal gøre?

Stol på dig selv! Du kender dig og dine arbejds-præferencer bedre end nogen anden. Hvis venner eller familie opfordrer dig til at gå imod dit ønske, fordi en mulighed kan synes mere prestigefyldt, men du samtidig ved, at du ville være lykkeligere med alternativet, så stol på dig selv. Det er dig, der skal arbejde der.

 

Held og lykke fra os i TechParken.

ARTIKLEN ER SPONSORERET AF:

Fif fra en Headhunter