Proaktiv jobsøgnings tips!

Er du lige blevet ledig, eller har du været ledig i et stykke tid – men uden at se de store resultater? Så læs med her, måske kan du bruge et par af vores tips.

Nedenstående skal selvfølgelig tilpasses din personlighedstype og den branche du ønsker at blive en del af.

DU ER IKKE TIL BESVÆR!!

Det kan godt lyde på de nationale medier- og politikere, at hvis man i dag er ledig, så er man “selv uden om det” og hvad der nu ellers kan blive udtalt af lignende klicheer.

Få alt det du kan formidlet på dit CV!

Hvis du læser denne artikel har du sandsynligvis en specifik uddannelse, som du gerne vil sætte i spil.
Stol på dig selv og din faglighed!
Det kan godt være, at der er blev udlært for mange indenfor bestemte uddannelser, men det betyder ikke at uddannelsen er spildt, eller at den ikke har værdi i forhold til et kommende job.

Det handler blot om at finde ud af hvad du OGSÅ har lært, som f.eks. research arbejde, strukturering, koordinering, projektopgaver indenfor deadlines, tale til forsamlinger osv.

Snup et mere simpelt job, mens du kigger efter drømmejobbet –  der er ingen der siger, at det job skal stå på dit CV!

NETVÆRK, Netværk, Netværk

Selvom din omgangskreds, familie og naboer måske har fundet ud af at du er ledig(?), så ved de højst sandsynligt ikke præcist hvad det er du går og drømmer om!
Bliv enig med dig selv først (det kan godt tage lidt tid) og få det så formuleret så godt, at alle kan forstå- og viderebringe dine ønsker til deres eget netværk.

Din omgangskreds taler jo pænt om dig i forvejen, så hvis de så også kender- eller falder i snak, med en der kan give dig dit drømmejob, så er det essentielt at de kan formidle dine faglige ønsker med få ord. De positive sider af dig skal de nok få flettet ind.

Personligt har jeg (rekrutterings-ansvarlig) ofte siddet til sociale arrangementer og fået utallige rosende ord om bordherrens nabo/onkel/ven, der lige passer til en stilling jeg er i gang med at besætte – og det vil da være løgn at sige, at jeg ikke researchede personen bagefter.

Udover den nærmeste omgangskreds, som mange glemmer, så findes der utallige netværks grupper på fysiske og online. Er du introvert som mig, så hold dig til de online – der er rigelig at vælge imellem.

Er du extrovert, så gå all-in på åbent hus arrangementer, receptioner, sports klubber, fag-møder og hvor du ellers kan løbe på hende/ham der kan få dig til jobsamtalen.

VIKARIATER

Vikarbranchen er næsten altid en god ide hvis man er ledig, så kan du altid sige nej-tak til en vikar-tjans, de dage du skal til samtale, men måske også få foden indenfor på drømme arbejdspladsen.
Alternativt kan du få en god udtalelse med fra et vikariat der er gået rigtig godt – eller fra vikarbureauet selv. Brug dem!

VÆR EKSTRA SYNLIG

Vi har fået lavet en masse produkter du kan bruge i din jobsøgning.

Lige fra t-shirten du kan tage på til træning, taskerne til supermarkedet og den lækre bløde swearshirt til netværksarrangementet.
Du kan også skifte dit telefon case midlertidigt ud med et der gør dig mere synlig som jobsøgende.

Selvom det måske nogle gange føltes sådan, så står det jo ikke skrevet i din pande at du søger job.

Flere tips følger løbende – stay tuned!

Husk at gemme dine CV’er i Dropbox – så du hurtigt kan tilgå og sende dem afsted, hvis du lige møder en der vil have dit CV!

Fif fra en Headhunter