Kvinder i IT job TechParken

Kvinder – hvor bliver i af?

Vi har alle hørt hvor slemt det ser ud for det danske arbejdsmarked og vores BNP, hvis vi ikke får uddannet flere softwareudviklere i nærmeste fremtid! Man kan selvfølgelig håbe på, at det bliver muligt at importere alle dem vi skal bruge, kombineret med at outsource opgaver til udlandet, men faktum er, at der stadig vil blive flaskehals problemer blandt flere IT områder.

Hvordan løser vi det?

Hvad nu hvis nu flere kvinder fik øjnene op for alle fordelene ved at arbejde i branchen, så kunne samtlige parter profitere på resultatet.

Det har jeg tænkt over et stykke tid, så here goes.

Kære kvinder – de mest åbenlyse fordele:

  1. Du kan komme til at tjene bogstavelig talt DOBBELT så meget på at vælge en karriere som Softwareudvikler kontra Butiksansat/sosu/pædagoghjælper etc. Prøv eventuelt lige at lave en sammenligning med, hvad du kunne få, hvis du havde dobbelt så meget at købe hus, bil, rejser, tøj, sjov for! JA, det ville nemlig give dig et helt andet liv!
  2. Hvis/når du får børn, kan det være ideelt at arbejde mere fleksibelt og det er en oplagt mulighed i denne branche. Mange opgaver kræver blot at du har adgang til en god bærbar med internet adgang. Eksempelvis kan du hente børnene 1 time før(eller smutte på cafe/til træning osv) og så blot tage timen fra 20-21.
  3. Er du glad for at rejse, kan du hos flere arbejdsgiver tage opgaverne med udenlands. Sålænge du løser dine opgaver, er kunden jo ligeglad med om du samtidig sidder ved poolen!
  4. Frihed. Jeg har samarbejdet med flere ældre freelance (selvstændige) IT konsulenter der kun ville tage imod arbejde 9 måneder om året, da de så holdt fri de resterende 3 måneder! JA, de holdt fri 1 sommer måned og 2 vinter måneder HVERT år.
  5. Hmmm. Det image med den fedtede nørd der ikke gider samarbejde hører forældede tv-serier til – det er IKKE repræsentativt med de fantastisk kreative, teamorienterede, løsnings-fokuserede og humoristiske IT mænd der findes i de danske arbejdspladser!

Kvinder i IT job TechParken

Klik forbi eksempler på rigtig gode IT arbejdspladser via TechParken. Der er noget for både dig der elsker den kreative IT designprocess, dig der elsker at problemløse og dig der er en haj til de sociale medier m.m.

Nysgerrig efter at lære mere om at kode? Så kan vi anbefale CodeAcademy. Eller kontakt dit lokale studiekontor ift. IT uddannelse.

»Piger er ikke født til at være dårligt egnede til softwareudvikling og programmering, men i den vestlige del af verden bliver de socialiseret til at tro, at drenge er bedre til det, andre steder i verden er der ikke de samme kønsforskelle.

I Dubai er halvdelen af dem, der studerer computervidenskab, kvinder. Andre steder, for eksempel i Malaysia, er 60 procent kvinder!

Tallene viser, at der må være kulturelle grunde til, at piger i den vestlige del af verden fravælger de tekniske IT-uddannelser.

Kvinders dårlige teknologiske selvtillid skyldes nok snarere, at de indirekte har lært af medier, forældre og lærere, at de er mindre kompetente.« Citat fra Valeria Borsotti, der er antropolog og forsker i kønsforskelle på IT-universitetet i København. Videnskab.dk

Af: Serina Klejstrup Hedegaard, Selvstændig IT nørd, med 3 børn og rekrutteringserfaring siden 2005.

Link gerne op med mig på LinkedIn

 

ARTIKLEN ER SPONSORERET AF:

Fif fra en Headhunter