Karrieremulighed – IT arkitekt

IT arkitekt betegnelsen dækker over stillinger som:

  • Enterprise Architect (samspillet mellem virksomhedens forretningsstrategi, dens forretningsprocesser og organisering, og dens teknologiske fundament med det formål at optimere samspillet og deres dele i forhold til at nå de mål, som forretningsstrategien stiller.)
  • Solution Architect (er en praksis til at definere og beskrive en arkitektur af et system, leveret i sammenhæng med en specifik løsning og som sådan kan det omfatte beskrivelse af et helt system eller kun dets specifikke dele.)
  • Infrastructure Architect (designer og implementerer informationssystemer til støtte for virksomhedens infrastruktur. De sikrer, at alle systemer arbejder optimalt og støtter udviklingen af nye teknologier og systemkrav. Han/hun leder direkte et hold og rapporterer direkte til topledelsen.)

Hverdagen

IT-arkitekten skal have stærke kommunikations- og relations kompetencer. En stor opgave for it-arkitekten er nemlig at formidle komplekse tekniske oplysninger til alle interessenter i projektet, herunder dem, der ikke har en teknisk baggrund.

Færdigheder du har brug for

Der kræves stærke forhandlings- og problemløsnings kompetencer. IT-arkitekten skal samarbejde med projektledelsen om at træffe beslutninger rettidigt for at holde projekterne på rette spor.

 

 

Se flere karrieremuligheder nedenfor.

Projektleder

Online marketingsexpert

LØNINTERVAL 
43.529-55.500 kr./md.
GENNEMSNITSLØN (UDEN PENSION OG FERIEPENGE) Fra HK’s lønstatestik!
49.948 kr./md.

Karrieremuligheder