admin på techparken

Karrieremulighed – IT administrator

Administrator

En systemadministrator eller sysadmin er en person, der er ansvarlig for vedligeholdelse, konfiguration og pålidelig drift af edb-systemer; især multi-bruger computere, såsom servere. Systemadministratoren søger at sikre, at uptime, ydeevne, ressourcer og sikkerhed for de computere, han eller hun forvalter, opfylder brugernes behov, uden at overskride et sæt budget, når det gøres.
For at imødekomme disse behov kan en systemadministrator erhverve, installere eller opgradere computerkomponenter og software; yde rutineautomatisering opretholde sikkerhedspolitikker fejlfinding; træne eller overvåge personale eller tilbyde teknisk support til projekter.


Hverdagen

“I mange systemer er det vigtigt, at brugerne følger helt bestemte rutiner. Som administrator udarbejder du brugervejledninger og sørger evt. for, at selve systemet automatisk forhindrer forskellige former for fejlbetjening.

Systemadministratoren hjælper også nye brugere med at anvende systemet og sørger for, at de har instruktionsbøger, at de kommer på kurser osv. Desuden planlægger systemadministratoren, hvilke nye programmer eller programdele der skal indlægges, og medvirker ved indførelse af nye arbejdsrutiner og ved tilslutning af nye maskiner.

En vigtig del af systemadministratorens arbejde er at sørge for, at datasikkerheden er i orden. Systemadministratoren sørger for, at der findes sikkerhedskopier af alle data og holder øje med, at der ikke er kommet virus i systemet, eller at uvedkommende misbruger eller ødelægger data.

Systemadministratoren installerer og konfigurerer nye applikationer, ny hardware, it-programmer og systemer. Arbejdet omfatter også installation og drift af monitorer, routere, printere og servere.” citat fra UG.dk

 

Fra HK’s Lønstatistik:

LØNINTERVAL 
36.000-46.000 kr./md.
GENNEMSNITSLØN (UDEN PENSION OG FERIEPENGE) fra HK’s lønstatestik!
41.512 kr./md.

 

Se flere karrieremuligheder nedenfor.

Projektleder

Online marketingsexpert

 

Karrieremuligheder